Кумова воденица

Није да нисмо возили у зимским месецима. Али то је било углавном појединачно или двоје се некако договоре. На брзака се излети на неку вожњицу и … бежи кући. Није то имало чар – како треба да буде.

Састависмо и Комисију за бициклизам у оквиру друштва, направили смо и план за ову годину, прилично амбициозан и леп али никако да почнемо озбиљно да возимо. Све не можемо да се уклопимо од пешачких акција, па овај заузет, онај не може, те лоше време…

Прошле су и новогодишње чаролије  и дочекасмо пролећни дан у фебрару. Сања је пешачила јер јој је бицикл још увек на оправци, Жељко имао радни викенд… и скуписмо се нас четворо.

Договарасмо и трасу – те тамо те овамо направисмо и неки круг па онда решисмо да идемо у контра смеру од почетног договореног.

Круг: Лазаревац – Боговађа – Пепељевац – Стрмово – Придворица – Ратковац – Маркова црква а тамо на кафу у Кумовој воденици.

Дан прелеп – довољно топло да уживаш а да се не знојиш претерано …темпо опуштен уз повремено навлачење и скидање заштитне опрема да нас ветар на спусту не продува стигосмо на окрепљење. Поседели смо баш лепо уз жубор Топлице и пријатно сунце.

Повратак истим путем до центра Пепељевца а  онда лево према надвожњаку  и Колубари у Лајковцу. Констатовали смо да волимо овај део пута – дивни предели – минималан саобраћај. Чиста уживанција. Код моста скренусмо поред насеља од вајата и брвнара и сликасмо се насупрот Јолића воденице.

На железничком мосту упадосмо у фото сесију младом брачном пару. као и обично у причи: ми смо дошли са младине стране.

Пут нас је даље водио према Ибарској магистрали и ресторану “Елит“. Мирко је желео да нас части ручком – по избору. Неко печурке и помфрит а неко јагњетину и вино. Пошто смо решили да за дана дођемо кућама …и то се заврши. Како је било … прилажемо мало и фотки па уживајте.

Ми јесмо. До следеће вожње.  

Share