Најава акције

После успешне вожње на Букуљу, бициклисти ПД "Вис" позивају све заинтересоване бициклисте Лазаревца (а и шире) на једну равничарску вожњу. У плану је вожња до Ашање, на Гибаницијаду, традиционалну манифестацију која се одржава сваке године. У одласку је планирана пауза у Обреновцу, а у повратку одмор на Тарзан плажи код Прогара, тако да је пожељно понети и купаћи костим. Дужина целе руте је 160 км. То можда делује пуно, али вози се кроз равничарске пределе и звучи страшније него што јесте.
Полазак је у недељу, 03.06., у 7:00 (ни минут касније) испред Скупштине општине, а требало би доћи бар 10-15 минута раније. Полазак из Обреновца је у 9:15. Повратак је планиран у вечерњим часовима, надамо се при дневној светлости, али из предострожности понети и осветљење.
Пожељно је понети кацигу, пумпу, резервну гуму. Што се оброка тиче, у Ашањи ћемо уживати у гибаници, разним питама и осталим сланим посластицама, али је потребно понети и неки сендвич, чоколадицу, бонжиту и сл. Успут ћемо се заустављати испред локалних продавница тако да ће бити могуће и купити нешто за храну и пиће.
Вози се по прописима у условима отвореног саобрацаја. Сваки учесник сноси одговорност за своје поступке у току вожње и вози на сопствену одговорност. Малолетне особе могу да учествују само у пратњи пунолетне особе.Организатор не сноси последице непоштовања прописа како према себи тако и према трећим лицима.
Прилог о Гибаницијади одржаној пре три године можете погледати овде:
. .

Share