Најава акције

БИЦИКЛОМ НА ГИБАНИЦИЈАДУ

После успешних вожњи до Уба и Обреновца, бициклисти ПД "Вис" позивају све заинтересоване бициклисте Лазаревца (а и шире) на трећу званичну акцију. У плану је вожња до Ашање, на "Гибаницијаду", традиционалну манифестацију која се одржава сваке године. У одласку је планирана пауза у Обреновцу, а у повратку одмор на Тарзан-плажи код Прогара, тако да је пожељно понети и купаћи костим. Дужина целе руте је 160 км. То можда делује пуно, али вози се кроз равничарске пределе и звучи страшније него што јесте.

 

Полазак је у недељу, 11.06., у 700 испред Скупштине општине, а требало би доћи бар 5-10 минута раније. Повратак је планиран у вечерњим часовима, надамо се при дневној светлости, али из предострожности понети и осветљење.

Пожељно је понети кацигу, пумпу, резервну гуму. Што се оброка тиче, у Ашањи ћемо уживати у гибаници, разним питама и осталим сланим посластицама, али је потребно понети и неки сендвич, чоколадицу, бонжиту и сл.

Успут ћемо се заустављати испред локалних продавница тако да je могуће купити нешто за храну и пиће.

 

Вози се по прописима у условима отвореног саобраћаја. Сваки учесник сноси одговорност за своје поступке у току вожње и вози на сопствену одговорност. Малолетне особе могу да учествују само у пратњи пунолетне особе.Организатор не сноси последице непоштовања прописа како према себи тако и према трећим лицима.

Прилог о "Гибаницијади" одржаној пре две године можете погледати овде:

https://www.youtube.com/watch?v=2JeDTCBKmOE

 

И ПОСЛЕ НЕКО НЕКА КАЖЕ ДА БИЦИКЛИСТИ НЕЋЕ НИ НА ГИБАНИЦУ!

Share